منابع غذایی اسیدفولیک و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید
واقعیتی که شاید تا به حال در مورد اسیدفولیک نمیدانستید
اسید فولیک در واقع فرم مصنوعی همان ویتامین B9 یا "فولات" است که توسط انسان ساخته شده و هیچ گاه به طور طبیعی در بدن انسان یا مواد غذایی وجود نداشته است. اسید فولیک به محض ورود به بدن تبدیل به همان فرم فعال ویتامین B9 شده و نقش خود را در بدن ایفا میکند.
کمبود ویتامین B9 در اکثر مردم و راه حلی که برای آن اتخاذ شد
از آنجایی که اکثریت مردم با کمبود دریافت ویتامین B9 از طریق مواد غذایی مواجهند برخی کشورها به برخی از محصولات غذاییشان از جمله آرد، نان و پاستا، اسید فولیک را اضافه میکنند تا این کمبود را جبران کنند.
اسید فولیک به چه صورتی قابل استفاده است؟
اسید فولیک تنها به صورت قرصهای مکمل یا موجود در فرآوردههای مولتی ویتامین قابل استفاده میباشد و از آنجا که منابع غذایی حاوی ویتامین B9 در صورت پخت و حرارت بالا فاقد این ویتامین میشوند، خیلی اوقات در صورت بروز علائم کمبود این ویتامین در بیماران، توسط پزشک تجویز میشود.
ضرورت مصرف اسیدفولیک برای خانمهای باردار
در واقع آنچه که باعث شکل گیری درست لوله عصبی در جنین میشود همین ویتامین B9 یا اسید فولیک است و از آنجا که 90 درصد خانمهای حامله این ویتامین را به اندازه کافی در بدنشان ندارند، توصیه اکید میشود که حتما تحت نظر پزشکشان در همان هفتههای اول بارداری، اسیدفولیک را به صورت قرصهای مکمل 1 میلی گرمی مصرف کنند.
علائم کمبود ویتامین B9 در بدن چیست؟
- کمخونی مگالوبلاستیک (نوعی از کمخونی که منجر به افزایش غیرطبیعی اندازه گلبولهای قرمز میشود)
- خستگی
- ضعف
- تحریک پذیری
- تنگی نفس
- افزایش سطح هموسیستئین خون
شما میتوانید با یک آزمایش خون ساده سطح فولات یا همان ویتامین B9 خونتان را اندازهگیری کنید.
منابع غذایی غنی از ویتامین B9:
- جگر
- عدس
- لوبیا
- اسفناج
- کلم بروکلی
- شلغم
- بامیه
مصرف ویتامین B9 یا همان فولات از طریق مواد غذایی چه فوایدی برای بدن دارد؟
-
پیشگیری از سرطانهای پستان ، روده ، ریه و لوزالمعده
لازم به ذکر است که مصرف مکملهای اسیدفولیک، به صورت خود سر و به منظور پیشگیری از این سرطانها به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ مگر اینکه پزشک طبق آزمایش خون شخص متوجه کمبود این ویتامین در بدن شود و در آنجا برای مصرف این مکمل توسط هر بیمار به طور جداگانه تصمیم گیری کند.
-
کاهش سطح هموسیستئین
گفتنی است که افزایش سطح هموسیستئین خون موجب افزایش خطر تروبوز یا همان گرفتگی عروق میشود. تامین ویتامین b9 از طریق مواد غذایی، با کاهش سطح هموسیستئین خون ازین خطر جلوگیری میکند.
اهمیت ویتامینهای گروه B در بدن
ویتامینهای گروه B دارای خواص متعددی در بدن هستند و همچنین انواع مختلفی هم دارند. از ویتامین B1 برای جلوگیری از ریزش مو و سلامت پوست گرفته تا ویتامین B12 که در افراد دیابتی موجب بهبود علائم درد و گرفتگی عضلات میشود. برای آگاهی بیشتر از منابع غذایی و خواص این گروه از ویتامینهای گروه B اینجا کلیک کنید.
نویسنده: مهسا صالح آبادی